Järjestyssäännöt

Joensuun Kodit Oy:n järjestyssäännöt 1.5.2017 alkaen

Joensuun Kotien rakennuksissa ja piha-alueilla on noudatettava järjestyslain ja muun lainsäädännön lisäksi näitä järjestyssääntöjä.

 1. Jokaisen talon asukkaan tulee noudattaa hyviä tapoja siten, että yhteiset tilat, porraskäytävät ja huoneistot säilyvät siisteinä ja vahingoittumattomina.
 2. Toisten asukkaiden asumisrauhaa täytyy kunnioittaa. Erityisesti yörauhan häiritseminen klo 22:00 – 07:00 on kielletty. Vuokralainen vastaa myös vieraidensa käyttäytymisestä.
 3. Ulko-ovet pidetään suljettuina klo 20:00 – 07:00 välisenä aikana.
 4. Asunnoissa ei saa tehdä mitään rakenteellisia muutoksia, tapetointi- tai maalaustöitä.
 5. Ovisilmän ja varmuusketjun asentaminen on sallittu, mikäli se jätetään paikoilleen mahdollisen muuton yhteydessä. Sama sääntö pätee myös kukkalautoihin ja sälekaihtimiin.
 6. Kaikenlaisten tarrojen yms. liimaaminen oviin tai seiniin on ehdottomasti kielletty.
 7. Porraskäytävissä ja huoneistojen ulkopuolella lemmikkieläimet on pidettävä kytkettynä. Lemmikkieläimet eivät saa häiritä talon asukkaita, eivätkä liata rakennusta tai tonttia. Eläinten ulkoiluttaminen on kielletty kiinteistön piha-alueella.
 8. Paloturvallisuuden vuoksi polkupyöriä, lastenvaunuja, urheiluvälineitä ym. tavaroita saa säilyttää ainoastaan niille varatuissa säilytystiloissa ja varastoissa. Varastoissa ei saa säilyttää poltto- tai muita paloherkkiä aineita, eikä mopoja ja moottoripyöriä. Pelastustoimilain mukaan asukkailla on velvollisuus hankkia huoneistoon palovaroitin.
 9. Kiinteistön yhteisissä tiloissa tupakointi on kielletty. Tupakointia voidaan kieltää tai rajoittaa muissakin tiloissa vuokrasopimuksen ehdoissa ja yhtiön määräyksillä.
 10. Talousjätteet ja muut roskat on vietävä pakattuina niille varattuihin jäteastioihin. Jätteet on lajiteltava. Muiden kuin talousjätteiden poiskuljettamisesta on asukkaiden huolehdittava itse.
 11. Pesutuvat ja kuivaushuoneet ovat asukkaiden käytössä päivisin klo 07:00 -21:00. Pyykkivuoro varataan pesulan varauslistalta.
 12. Mattojen puistelu ja tuulettaminen eivät ole sallittuja parvekkeilla vaan ainoastaan niille osoitetuilla paikoilla piha-alueella klo 08:00 – 20:00 välisenä aikana. Vuodevaatteiden tuulettaminen on sallittua sekä omilla että käytävien parvekkeilla klo 08:00 – 20:00.
 13. Parvekkeet on pidettävä siisteinä ja talvisin niiltä on luotava lumet. Rivitaloasunnoissa oman oven edustan ja portaiden puhtaanapito kuuluvat asukkaalle.
 14. Parvekkeilla grillaaminen ja avotulen tekeminen on kielletty.
 15. Asukas saa pysäköidä auton vain vuokraamalleen autopaikalle. Pihakäytävillä autolla ajo ja pysäköinti on kielletty. Kiinteistöjen piha-alueet kuuluvat kaupungin pysäköinninvalvonnan piiriin ja väärin pysäköinnistä voi saada pysäköintivirhemaksun. Turvallisuussyistä lämmityspistorasian kotelon kannen on oltava aina lukittuna. Liitosjohtoa ei saa jättää kiinni pistorasiaan silloin kun autoa ei lämmitetä.
 16. Autojen pesu ja korjaaminen eivät ole piha-alueilla sallittuja.
 17. Huoneistossa tai muualla kiinteistössä ilmenevistä vioista on viipymättä tehtävä vikailmoitus kiinteistöhuollolle.