Vuokrasopimuksen irtisanominen

Vuokrasuhde päättyy, kun vuokrasopimus irtisanotaan tai puretaan tai kun määräaikainen sopimus päättyy. Toistaiseksi voimassaolevan vuokrasopimuksen irtisanomisaika on vuokralaisen irtisanoessa yksi (1) kalenterikuukausi. Irtisanomisaika alkaa sen kuukauden lopusta, jona vuokralainen on tehnyt kirjallisen irtisanomisilmoituksen.

Vuokrasopimuksen sähköinen irtisanominen

Sähköistä irtisanomista varten tarvitset verkkopankkitunnukset tai mobiilivarmenteen. Jos kyseessä on perheasunnon irtisanominen tarvitaan molemmilta vuokrasopimuksen osapuolilta oma irtisanominen. Kumpikin osapuoli tekee oman osuutensa irtisanomisesta omilla pankkitunnuksilla tai mobiilivarmenteella. Jos sinulla on autopaikka tai/ja saunavuoro myös ne irtisanotaan samalla ilmoituksella.

Tee sähköinen irtisanominen tästä

 

Vuokrasopimuksen irtisanominen pdf-lomakkeella

HUOM! Jos sähköisessä irtisanomislomakkeessa on teknisiä ongelmia, tulostathan alla olevan paperisen version. Täytä se allekirjoituksinesi, ja skannaa se tai ota siitä kuva ja lähetä se meille sähköpostin liitetiedostona. Pelkkä sähköposti ei riitä irtisanomiseksi.

Voit tehdä irtisanomisen myös toimistollamme, lataa tarvittava irtisanomislomake alta.

  • Irtisanomisilmoitus (tulosta tästä).
  • Irtisanominen toisen sopijapuolen osalta (tulosta tästä).
  • Poismuuttavan on tehtävä huoneistossa loppusiivous. Asunnon on oltava luovutettaessa tyhjä ja siivottu sinä päivänä, jonka asukas on ilmoittanut vuokrasopimusta irtisanoessaan.
  • Tiedote poismuuttajalle (tulosta tästä).

Kaikki avaimet jätetään asuntoon.